Jij bent wijs•ill uiltje

Persoonlijk ontwikkeltraject-> ‘Werk, Durf en Manifestatie’

Vraag jij je af of dit het nu is voor de rest van je (werkzame) leven?


Leef jij jouw mooiste leven?

We kennen het allemaal; je wilt het een, maar doet het andere. Je wilt werk dat ertoe doet, en dat ervaar je nu niet, maar je bent al zo druk, dus die zoektocht kan je er echt niet bij hebben. Je wilt alleen op reis, maar dat kan je niet maken tegenover je gezin, dus wuif je je hartsverlangen algauw weer weg. Je droomt stiekem over minder werken en meer vrijheid om te doen wat echt raakt, maar de hypotheek moet betaald worden, dus je gaat door met de ratrace van alledag.

Nog voordat we iets een kans geven om uit te proberen, schakelen we ons IQ in om te besluiten vooral niet van het geijkte pad af te gaan. Ons EQ heeft vaak weinig te vertellen daar waar ons systeem spanning ervaart, want ons denken heeft voor ons bepaald dat HET NIET KAN.

Puberen maakt het leven eigen

Vanuit onze jeugd vormen zich patronen. Deze ontstaan geheel vanzelf zonder dat we erover na hoeven te denken. En dan komt er een puberteit waarbij we al deze patronen tegen het licht werpen, en uiteindelijk als adolescent besluiten welke goed zijn voor ons en welke we afstand van doen, omdat het niet die van ons zijn, maar bijvoorbeeld die van onze ouders.

Soms komen we niet aan puberen toe, omdat onze aandacht voor iets anders nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je ouders geen goede relatie hebben, je te maken krijgt met een verlies, of wanneer je gepest wordt en je je hierdoor eenzaam voelt. Oftewel, wanneer je je ware zelf om een of andere reden hebt moeten verlaten.

 

De 2e levenshelft

En dan ben je rond je veertigste levensjaar. Je doet wat je doet. De dagen voltrekken zich, en toch voldoet het niet, dat leven zo. Diep van binnen weet je dat je iets te doen staat. Toch zet je geen stappen. En dat is eigenlijk heel erg logisch.

Verandering wordt door ons lichaam als stress waargenomen. Dat hele systeem van denken (hoofd), voelen (hart) en handelen (handen) staat met elkaar in verbinding. Tenminste…, dat is de bedoeling. Maar wanneer je als puber niet voldoende ruimte hebt ervaren je eigenheid vom te geven, dan kom je in deze fase van je leven in de knel.

We hebben niet genoeg ontdekt en ervaren hoe het is om naar onszelf te luisteren, en van hieruit voortvloeiende keuzes te maken. Daarmee bedoel ik dat we de signalen van ons lichaam zijn gaan negeren. We zijn oppervlakkiger gaan ademen, en dus oppervlakkiger gaan leven. Mogelijk om gevoelens te dempen. Maar daardoor dempen we ook onze verlangens en onze durf. Oftewel, we zetten ons leven on hold.

Om te durven, hebben we het nodig om te weten – een diep weten van wie we zijn en door welke intrinsieke waarden we gedreven worden. Weet wij waar jij voor staat? En in hoeverre ben je daarin trouw aan jezelf? Je energieniveau spreekt jouw waarheid. Wees je bewust voor een gezond en waardevol leven. Ik gun het je.

Dit ontwikkeltrajectt is je op het lijf geschreven wanneer je op zoek wilt naar zingeving en passie in jezelf. Ik leer jou vanuit je intrinsieke motivatie te leven (en werken), waardoor je weer autonomie (leven vanuit je intrinsieke motivatie, je eigen weg gaan), verbondenheid (je verbonden voelen met degene die je diep van binnen bent inclusief al je tekortkomingen en verlangens) competentie (doen waar je goed in bent, omdat je maatschappelijk je steentje wilt bijdragen) ervaart.


Of dit ontwikkeltraject bij jou past?

Lever jij die positieve bijdrage in de wereld zoals je dat diep van binnen voor ogen hebt?
Of leef je vooral in je hoofd en daalt je energieniveau meer en meer?

In deze veranderende maatschappij neemt werk een andere plek in ons leven in. Waar vroeger de druk lag bij het genereren van inkomsten voor het gezin, staan tegenwoordig zingeving, persoonlijke ontwikkeling en willen bijdragen hoog op de agenda. Prachtige ontwikkelingen. Tegelijkertijd vraagt dit wel van ons dat we onszelf op een dieper niveau leren kennen.

Durf jij te voelen dat je jouw plek nog niet volledig inneemt, dat er iets schuurt? Durf jij voor je droomambitie te gaan? Vind jij het jezelf waard om hier werk van te maken? Verdoe je tijd, omdat je niet wordt uitgedaagd in je competenties, en niet de waarde biedt die je zou kunnen bieden? Mogelijk kan jij je eigenheid niet voldoende kwijt in je werk, of voel je je niet verbonden met je hogere doel?

Keuzevrijheid = maatschappelijk van waarde zijn

Ben je ontevreden in je werk, maar zijn dit lastige vragen voor je? Dan wordt het tijd voor jouw persoonlijke ontdekkingsreis. Als je tenminste aan het eind van je leven met trots en voldoening terug wilt kijken op de keuzes die je hebt gemaakt!

 

Klantervaringen Werk, Durf en Passie-manifestatie-ontwikkeltraject .

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.