Innerlijke wijsheidHet  metastaten-paradijs

Vandaag heb ik weer even mee mogen liften op meta-staat-niveau met Kirsten Schults tijdens haar training over Neuro-semantiek en het coachmodel ‘Assen van Verandering’. Assen van Verandering = een prachtig coachingsmodel dat is ontwikkeld vanuit de statistieken dat alle succesvolle veranderaars in staat zijn om gebruik te maken van 8 mindsets, precies die mindset op dat moment om succesvol te veranderen.

 

Betekenis geven

Het begin van de dag lijkt meer een worstelpartij met mijzelf en het buiten beschouwing laten van mijn eigen referentiekader dan een stagedag waarbij ik mag leren. Kirsten zegt nog zo; “het gaat erom dat je de kaart van de ander kunt lezen, zonder oordeel. “DIKKE HARRIE.. WAT NOU DE KAART VAN DE ANDER LEZEN!?-> IK BEGRIJP MIJN EIGEN KAART DE HELFT VAN DE TIJD GEENEENS. EN DIE VAN DE ANWB MEESTAL OOK NIET”

Uiteindelijk valt het kwartje en leer ik om te dansen over de assen (u had erbij moeten zijn). Die meta-staten blijken nogal belangrijk, weet u. Dat zijn namelijk de normen en waarden die we ooit hebben vastgesteld, en alle andere overtuigingen en verwachtingen  die ieder op zijn eigen wijze ervaart. Dit samen met de manier waarop we persoonlijk betekenis geven aan de dingen die we in ons leven meemaken. Aha, een lesje in nederigheid. En dus gooi ik al mijn weerstand overboord.

 

Acceptatie

Mijn staten: accepteren (check) en focus (check) = keuzemoment, want ik kan namelijk kiezen zo bleek. Mijn rem is eraf en het echte leren kan beginnen. Wat kan het toch verhipte ingewikkeld zijn om te doen wat je weet en om te laten wat je weet dat je niet moet doen…. Zelf mocht ik ook nog even de juf uithangen. Wat vind ik dat toch ontzettend leuk.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.