jij bent wijs - aanbodVakantietijd = mijmertijd

Zodra ik de deur achter me dichttrek en in de auto met mijn dierbaren stap, heb ik het vakantiegevoel. Ik rijd graag auto – het liefst in stilte -, want dat voelt zo lekker vrij. Maar als er dan toch muziek op moet, dan graag World Party of Keane.

 

Lekker kneuterig

Ik houd van het kneuterige van kamperen. Ons eigen plekje maken en zoveel mogelijk met blote voeten in het gras leven. Manlief vindt het iets minder en daarom wisselen we onze vakanties af. Een aantal jaren geleden hebben we zo’n aluminium kist voor buiten gekocht, waarin we ons eten en de koelbox bewaren. Geweldig. Zo zijn we zelfvoorzienend en hebben we geen gemier met mieren in de tent. Daar worden we dan samen blij van.

 

Terugblikken & vooruitkijken

Misschien vraag jij je af waarom ik over onze vakantie schrijf? Nou, omdat het mij veel heeft geleerd over mezelf. Vakantietijd is voor mij een tijd van lekker bewegen, lezen, gezin en terugblikken en vooruitkijken. Zo sta ik stil bij wat me energie heeft gegeven het eerste deel van het jaar, maar ook waar ik energie heb gelekt. Wat gaat er goed en wat doe ik anders? Vervolgens maak ik (en wij samen als gezin) plannen voor de tweede helft van het jaar. Inmiddels zit deze manier van kijken en ervaren in mijn dna verankerd en is het een manier van leven geworden voor mij. Dit is een groot omslagpunt geweest voor mijn geluksgevoel. Het bevordert namelijk mijn gevoel van autonomie, verbondenheid en competentie. Als ik mijn waarnemingen tenminste opvolg met gerichte acties.

 

Energiegevers & -vreters

Vaak hebben de mensen die ik coach de grootste moeite met het in kaart brengen van hun energiegevers en -vreters. Doordat we met zijn allen zo gespitst zijn geraakt op het afvinken van onze to-do-lijsten, hebben we geen notie meer van wat ons lichaam voor signalen afgeeft. Want dat doet het de hele dag door. Alleen zorgt de waan van de dag ervoor dat jij dit niet voelt of misschien wel negeert. Dit gaat ten koste van je energie, je geluk en je gezondheid.

 

Wil jij gezond & energiek de winter tegemoet?

Gelukkig hoef je niet eerst ziek te worden voordat je hiermee aan de slag kunt. Kies, en stap nu uit de waan van de dag. Ga lekker leven! Van binnenuit, zodat jij je energiek voelt? Ik heb een prachtige aanbieding voor je: een traject van zes weken. Waarom wachten als je nu kunt werken aan een leven vol geluk en goede gezondheid? Meer weten? Bel of mail me.

 

Heb jouw leven!
Amanda

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.