Jij bent wijs•ill uiltje

‘Het voelde eigenlijk niet als therapie’

Therapietraject: ‘Van overleven naar leven’

“Ik vond de therapie spannend, heftig, bijzonder en gevarieerd, en heb veel (voor mij dan) ‘enge’ opdrachten moeten doen, maar  daardoor durfde ik ook meer uitdagingen aan te gaan in mijn  dagelijks leven. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen op velerlei gebied. Het heeft mij kracht opgeleverd en durf om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
Ook kreeg ik een andere kijk op gebeurtenissen uit het verleden en hoe mijn manier van denken/gedrag is ontstaan.

Het directe resultaat was het inzicht dat niet alles perfect hoeft te zijn. Af en toe buiten de lijntjes kleuren kan erg verfrissend zijn. Dat, en minder aandacht besteden aan ‘wat men er wel van zal denken’ zorgt voor meer ontspanning. Ik ben nu zekerder van mezelf, durf meer van mezelf te laten zien, kan beter met lastige situaties omgaan en heb het gevoeldat ik er mag zijn zoals ik ben.

Als ik deze therapie niet had gevolgd, was ik in een neerwaartse spiraal terecht gekomen met als resultaat misschien een burnout of een depressie. Het gevoel van falen zou hebben overheerst en ons gezin zou eronder hebben geleden. Ik heb jou ervaren als warm, geïnteresseerd, volhardend en intuïtief. Het voelde eigenlijk niet als therapie.”

JTV


Andere ervaringen lees je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.