Jij bent wijs•ill uiltje

‘Ik moest het echt zelf ervaren’

Therapietraject: ‘Van overleven naar leven’

“Ik kreeg op een dag een visitekaartje in mijn handen. Jij bent wijs, stond er. Interessant… Ik heb de website bezocht. Ik las iets over het doorbreken van vastgeroeste denkpatronen. Hmm…. Waar ik last van had, waren vastzittende gedachten en patronen. Dingen die ik vroeger deed en dacht om te overleven, zaten me in mijn volwassen leven hopeloos in de weg. Ik kreeg er geen grip op. Het bleef me maar overkomen. En zo vond ik Amanda.

Ik zei tijdens ons eerste gesprek dat ik wilde doen en voelen – niet praten -, want dat had ik al genoeg gedaan. Nou, gedaan hebben we! Onder anderen familie-opstellingen en EMDR. Sommige dingen waren best spannend om te doen. Familie-opstelling; met houten poppetjes je familie neerzetten. Dit alles leek in het begin heel raar, kinderachtig, zweverig. Daar zat ik dan… te praten tegen een poppetje. Tranen met tuiten gehuild… om een poppetje!! Maar het heeft me veel opgeleverd – veel inzicht – dat ik na jaren van praten nog niet had gekregen. Ik moest het echt zelf ervaren. Ook heb ik nu hulpmiddelen om moeilijke momenten door te komen, o.a. door EMDR.

Ik heb mijn reacties op mijn emoties en gevoelens weer in de hand. Ik heb sinds mijn therapie bij Amanda geen paniekreacties meer gehad. En mijn liefdesrelatie is mooi, rustig en vol van wederzijds respect.”

Marian

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.